Onthulling borstbeeld van Bordewijk in Rotterdam


.

Op 28 oktober 2017 wordt in Rotterdam, in het Park bij de Euromast een borstbeeld van Bordewijk onthuld.

Het beeld staat op een locatie die voorkomt in het boek Karakter (1938), de Heuvel in het Park nabij het restaurant Parkheuvel, uitkijkend over de rivier.

“Ik heb altijd gedacht, zei hij, dat ik u nog wel eens zou tegenkomen, maar hier… Ik wou nu de rivier graag even samen met u zien. Mag ik? Terwijl zij naar de borstwering liepen zei hij: ‘Ik ben geen kind meer, ik besef heel goed dat een oogenblik als dit alles moet sublimeeren, voor een man ten minste. Daarom wil ik de rivier zien terwijl ik naast u sta, dan is ze voor mij op haar mooist, maar mooi is ze altijd.” [citaat uit: Karakter]

Het beeld is gemaakt door Lilian Mensing, van wie in 2015 een borstbeeld van Bordewijk werd geplaatst in de Haagse Passage (zie eerder bericht BD).

De onthulling maakt deel uit van de Jaardag van het Bordewijk Genootschap dat in 2014 werd opgericht, aan de vooravond van het Bordewijkjaar 2015, toen het 50 jaar geleden was dat de beroemde schrijver Ferdinand Bordewijk (1884-1965) overleed.

28 oktober 2017 – Jaardag Bordewijk Genootschap Rotterdam, voor leden en belangstellenden
>> zie website Bordewijk Genootschap

>> eerdere berichten over Bordewijk bij Boekendingen

Biografie – In 2016 verscheen ‘Ferdinand en Johanna’, een dubbelbiografie van schrijver F. Bordewijk en componiste J. Bordewijk-Roepman, geschreven door Elly Kamp.Leave a Response