MVRDV project: de Tianjin Binhai Library


SupChina, upload 2 nov. 2017

De miljoenenstad Tianjin in China heeft een nieuwe bibliotheek in gebruik genomen. Het futuristische ontwerp is van de hand van het Nederlandse architectenbureau MVRDV. De boeken staan in golvende wanden, die door lijken te lopen in het plafond.

The library, one part of a larger cultural complex masterplan, bases itself around a spherical auditorium which, coupled with the main atrium, forms an eye that acts as a focal point for the interior space. Terraced bookshelves echo the sphere throughout the atrium, leading users up into the heart of the library, before continuing around the building as louvers. (MVRDV)

Tianjin is een grote stad in de buurt van Beijing. De Tianjin Binhai openbare bibliotheek ligt in een centrale wijk aan zee in deze miljoenenstad. Voor het ontwerp werkte MVRDV samen met het lokale architectenbureau Tianjin Urban Planning and Design Institute (TUPDI).One Response to “MVRDV project: de Tianjin Binhai Library”

  1. Craig Davids schreef:

    Wat leuk om deze foto’s terug te zien. Via een website kwamen we er in 2017 achter dat deze bibliotheek werd gebouw. Mijn vrouw en ik zijn hier in 2018 geweest tijdens onze reis in China. Fantastisch! Echt de moeite waard.

Leave a Response