In voorbereiding: ‘Het Zwarte Beertjes Boek’

zwartebeertje500.jpg

Twee enthousiaste verzamelaars, Rijk Griffioen en Maarten Harms, hebben aangekondigd dat – bij voldoende belangstelling – begin 2009 ‘Het Zwarte Beertjes Boek’ zal verschijnen.

Dit circa 500 pagina’s tellend boek op A4-formaat zal geheel in kleur worden uitgevoerd. Naast de afbeeldingen van ca. 4200 omslagen bevat dit boek de titelbeschrijvingen van ALLE tot en met december 2008 uitgegeven Zwarte Beertjes en van ruim 3000 herdrukken.

Gekozen is voor een alfabetische rangschikking op auteur. Hierdoor ontstaat een interessant beeld voor de lezer, die met één oogopslag een overzicht krijgt van een schrijver. Ook voor liefhebbers van omslagen is dit boek een ideale bron van informatie.

Naast de omslagen en titelbeschrijvingen vindt u in het boek o.a.:
– een beschrijving van de geschiedenis van de Zwarte Beertjes-reeks;
– informatie over een aantal schrijvers in de reeks (o.a. Georges Simenon, Leslie Charteris, Havank, Peter Cheyney, Tom Clancy, Pearl S. Buck);
– een beschrijving van de ontwikkeling in stijl van de reeks (logo’s, nummering, layout omslagen, etc.);
– uitgebreide registers op auteur, titel en nummer.

De prijs van Het Zwarte Beertjes Boek zal € 49,95 bedragen, bij voorintekening € 39,95 (excl. verzendkosten). Na het verschijnen ontvangt u de factuur en wordt het boek direct na ontvangst van de betaling toegestuurd.



3 Responses to “In voorbereiding: ‘Het Zwarte Beertjes Boek’”

  1. Pieter schreef:

    Hoi, voor alle liefhebbers van zwarte beertjes: Ik kwam toevallig een pagina tegen waarop je alle voorkanten van zwarte beertjes gratis kunt downloaden.

    Kijk op : http://www.xs4all.nl/~greijdan
    en klik op De Cat

  2. M. Harms schreef:

    Beste Zwarte Beertjesliefhebbers,

    Op 8 oktober 2011 rolde het Zwarte Beertjes-boek van de pers en is nu beschikbaar. Alle voorintekenaars worden/werden hiervan op de hoogte gebracht per e-mail. Andere geïnteresseerden kunnen contact op nemen via de website: http://home.kpn.nl/rijk42/ZBB/Voorintekening%20ZBB.htm of per e-mail aan: harms@inter.nl.net.

    Mvg,
    M. Harms

  3. […] een bibliografie te schrijven over de Zwarte Beertjes. Hij begon met het werven van voorintekenaars (zie Boekendingen sept. 2008) en schatte de verschijningsdatum in op voorjaar 2009. Het werk duurde aanzienlijk langer, maar nu […]

Leave a Response