Minotaurus Boekwinkel – 20 jaar bijzondere boeken…

Minotaurus is een kleine boekwinkel in de Sint Antoniesbreestraat in het centrum van Amsterdam. Wat deze winkel bijzonder maakt is de voorraad boeken die geheel bestaat uit uitgaven over bibliofilie, typografie, boekgeschiedenis, boekbanden en boekbinden, het geïllustreerde boek, enzovoorts. Ook is er een keuze uit marginale en bibliofiele uitgaven uit binnenland en buitenland.minotaurus2.jpg

Minotaurus boekwinkel is eigenlijk een stichting. Het is een initiatief van Stichting Drukwerk in de Marge, die zich inzet voor de kleine, zelfstandige drukkerijtjes en uitgevers, die vaak bijzonder drukwerk maken in meestal kleine oplagen.
Toen er in 1988 een winkelruimte beschikbaar kwam, greep men die kans om een verkooppunt voor de uitgaven van de aangesloten margedrukkers te kreëren. De toenmalige penningmeester van Drukwerk in de Marge, Nol Sanders, was bereid de winkel te bemannen. Met snelle aktie werd geld bijeengebracht, een stichting opgericht en op 20 september 1988 was de eerste winkeldag.

Jubileum Surprise
Ter gelegenheid van dit jubileum is een bijzondere surprise te koop. Een ‘Speldekussen in Boekvorm met 20 Spelden voor 20 Jaar Minotaurus Boekwinkel’. In een oplage van 200 genummerde exemplaren te koop voor € 5,-. Er zijn 20 luxe exemplaren beschikbaar in een doosje met begeleidend boekje voor € 20,-. Dit is een uitgave van PASTEI (pastei@chello.nl) en de opbrengst komt ten gunste van de Stichting Minotaurus Boekwinkel.

 • Website Miinotaurus Boekwinkel. is opgeheven, werken nu via boekwinkeltjes

Het adres van de winkel:minotaurus1.jpg
Minotaurus Boekwinkel
Sint Antoniesbreestraat 3d, 1011 HB Amsterdam
Postadres: Postbus 16477, 1001 RN Amsterdam
Telefoon/fax 020-6227748
Openingstijden dinsdag t/m zaterdag, 13.30-17.00 uur.One Response to “Minotaurus Boekwinkel – 20 jaar bijzondere boeken…”

 1. paul peters schreef:

  Als het leger H.A.A.R.P. speelt van Alex Hunter.

  Een boek dat onze NATUURrampen van de laatste jaren op een wel hl bijzondere manier benaderd.
  Volgens Alex Hunter is er geen sprake van overgeleverd zijn aan de grillen der natuur.
  In zijn boek stelt hij dat de grootste natuurrampen van de laatste jaren willens en wetens doelbewust door toedoen van menselijk vernuft opgewekt worden, en dat hier een wel heel sinister plan aan ten grondslag ligt.
  Het plan om de wereldpopulatie met ruim 60% uit te dunnen!!
  Wereldleiders zijn hiervan op de hoogte en ondernemen hiertegen..NIETS!!
  Dit is geen fictie, geen science fiction, maar simpelweg de glasharde feiten op een rijtje.

  Lees er alles over in : Als het leger H.A.A.R.P. speelt van Alex Hunter.
  Alleen te koop via internet bij: http://www.pumbo.nl/boek/haarp

Leave a Response