16 editie Crossing Border Festival 2008 – Den Haag 18-22 november

crossingborder2008.jpgCrossing Border is het festival waar de combinatie literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal staat. Van 18 – 22 november 2008 heersen schrijvers, dichters, muzikanten, filmers en artiesten in het centrum van Den Haag.

Sinds de eerste editie in 1993 wordt gezocht naar unieke combinaties van gesproken woord met muziek, film en beeldende kunst. Naast grote namen uit de internationale literatuur- en muziekwereld wordt er veel aandacht gegeven aan (nu nog) onbekende namen. De nadruk wordt gelegd op het tonen van nieuwe ontwikkelingen binnen de literatuur en muziek en op de relatie met andere kunstdisciplines.

In november 2008 vindt de zestiende editie plaats van het festival dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste internationale festivals op het gebied van literatuur en muziek in Europa. Het festival speelt zich tegelijkertijd op meerdere podia af, het publiek stelt zijn eigen programma samen. Ook de komende editie belooft weer een groot aantal optredens die ontroeren, raken, verleiden, verstillen, irriteren en betoveren.

Film / ‘wereldpremiere’ / 19 november

crossingb-film.jpgIn Diary of a Times Square Thief gaat filmmaker Klaas Bense op zoek naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat hij op eBay gekocht heeft. In het bijzondere schriftje staan de avonturen beschreven van een jongeman die eind jaren tachtig vanuit het middenwesten van Amerika naar New York reist om daar zijn droom te verwezenlijken en als schrijver door te breken. In het dagboek is te lezen hoe de ambitieuze schrijver faalt, afglijdt en aan lager wal raakt; de laatste  pagina’s zijn met een mes uit het dagboek gesneden…



Leave a Response