Week van het Zeeuwse Boek 2008

Week van het Zeeuwse Boek 2008: 29 oktober t/m 8 november
Voor de veertiende keer organiseren de gezamenlijke Zeeuwse Boekverkopers de Week van het Zeeuwse Boek. Zeeuwse boeken krijgen in die week extra aandacht in de bibliotheken en boekwinkels en er is natuurlijk het ‘Geschenk van de Week van het Zeeuwse Boek’.zeeuwsboek2008.jpg

Het Geschenk
Iedereen die voor tenminste € 15,00 aan algemene boeken koopt krijgt het boek ‘Zwieg stille’ van Rinus Spruit cadeau. Het is ook los te koop voor € 10,00. En, voor het eerst in 2008, is het boek ook te koop in een gebonden editie voor  € 15,00.

Rinus Spruit schetst met gevoel het harde bestaan van een rietdekkersgezin in het begin van de vorige eeuw. Door keihard te werken strijden deze eenvoudige mensen tegen het spookbeeld oud en arm te zullen eindigen. De authenticiteit, de ingehouden schrijfstijl en de subtiele humor die met een zekere hardnekkigheid een plaats tussen de ernst opeist, maken Zwieg stille tot een ontroerend boek.
Zwieg stille is bovenal het verhaal van de vader en zijn zoon. Dicht bij elkaar maar toch een wereld van verschil.

Presentatie
De presentatie van het Geschenk van de Week van het Zeeuwse Boek vindt plaats op woensdagmorgen 29 oktober om 10.00 uur in De Drvkkery in Middelburg.
De auteur van het geschenk, Rinus Spruit, zal een korte toelichting geven op zijn boek. Dick Anbeek zal namens de Zeeuwse boekverkopers informatie geven over de Week van het Zeeuwse Boek.

Zeeuwse Boekenprijs 2008
De Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2008 wordt op 31 oktober 2008, in de Week van het Zeeuwse Boek, in de Zeeuwse Bibliotheek uitgereikt.
Voor deze prijs komen boeken in aanmerking over Zeeland en boeken die door Zeeuwen zijn geschreven.
De prijs bestaat uit een bedrag van € 1000,- en het gouden beeld Zeeuws Meisje, ontworpen door kunstenares Eva Crebolder.



2 Responses to “Week van het Zeeuwse Boek 2008”

  1. ruissen schreef:

    Gisteren tijdens de vergadering met de kvb heb ik 200 ex van boekenweekgeschenk besteld. Ikl zou bericht krijgen of deze kan verwachten.
    bvd
    mj ruissen
    boekhandel de ramshoorn
    lange vorststr. 21
    4461 jl goes

  2. van de kerk schreef:

    Wie helpt mij aan een overzicht van de boekgeschenken van ‘de week van het zeeuwse boek’.

Leave a Response