Boekkunstbeurs in Pieterskerk Leiden – 8/9 nov 2008

boekkunstbeurs2008.jpg

Tijdens het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 november 2008 staat de Pieterskerk in Leiden weer in het teken van het boek. Dan vindt – voor de 10e keer – de jaarlijkse Boekkunstbeurs plaats, georganiseerd door de Stichting Drukwerk in de Marge en de Nederlandse Handboekbindersliga.

Op deze beurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier.

Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.
Handboekbinders zullen allerlei voorbeelden van hun activiteiten tonen.

Er zijn diverse demonstraties en workshops, o.a. boekdrukken, marmeren en papierscheppen.

Het volledige programma staat op de website van Stichting Drukwerk in de Marge.

De Pieterskerk (www.pieterskerk.com) bevindt zich op loopafstand van het station Leiden Centraal.

De Boekkunstbeurs is voor het publiek geopend:
zaterdag van 10:00 – 17:00 uur
zondag van 11:00 – 16:00 uur

De toegangsprijs bedraagt € 5,-
Kinderen tot 12 jaar gratis.Leave a Response