Er zijn ook nog andere prijzen: Graphic Design Museum Breda winnaar ‘Trap van het Jaar’

trapbreda.jpg

Krachtig ontwerp en perfectionistische uitvoering

Dit jaar is de winnaar van de ‘Trap van het Jaar’ de majestueuze centrale wenteltrap van het Graphic Design Museum Breda, ontworpen door architect Hans van Heeswijk.
Deze wenteltrap is één groot, licht en luchtig interieurelement.
Door de lichte constructie en de glazen treden blijft de ruimtelijke kwaliteit van het museum ook in de kelder behouden.

De titel Trap van het Jaar wordt ieder jaar door EeStairs toegekend aan de meest bijzondere trap die door dit gespecialiseerde bedrijf is vervaardigd.

Criteria die bij de verkiezing een rol spelen zijn: kwaliteit van het design, de esthetiek, het materiaalgebruik en de technische realisatie.

Ontwerp Hans van Heeswijk
De bekroonde trap heeft een centrale rol in het museum. De meer dan 360 graden draaiende wenteltrap verbindt de entreefoyer en het museumcafé met het auditorium dat in de kelder is gesitueerd.

Hans van Heeswijk ontwierp de trap als een prominent, maar licht en luchtig meubel.
Het is een subtiel ontwerp met een perfecte vertaling naar realisatie. De essentie van het ontwerp is transparantie. Dit is bereikt door een lichte constructie en glazen treden toe te passen. De afwijkende vorm van de trap en het materiaalgebruik stelde EeStairs voor de nodige uitdagingen.

Perfectionistische uitvoering
Twee zware buizen van RVS, met een wanddikte van 16 millimeter, vormen de trapbomen. De hardglazen treden die hierop zijn bevestigd, zijn voorzien van gematteerde folie. RVS designgaas vormt de vulling van de borstwering.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking aan Hans van Heeswijk vindt plaats op donderdag 6 november a.s. om 16.00 uur op de Architecten Vakdagen ‘08 in de Champagne Lounge van de Van Nelle Fabriek Rotterdam.

  • Foto van Rob Sieben.


Leave a Response