77-ste uitgave in de serie Grafisch Nederland (nog altijd bekend als Kerstnummer Drukkersweekblad)

zwartwit2.jpg
Het boek ‘Zwart-Wit’ is de 77-ste uitgave in de serie Grafisch Nederland, het jaarlijkse visitekaartje van de Nederlandse grafische wereld.

Het Amsterdamse ontwerpbureau Thonik bewerkte voor de uitgave 64 portretten van politieke kopstukken uit de wereldgeschiedenis, van Theodore Roosevelt tot Barack Obama. Bioloog Tijs Goldschmidt en neerlandicus René van Stipriaan geven daarbij hun visie op goed en slecht leiderschap.

Traditiegetrouw is Zwart-Wit Grafisch Nederland 2009 een product van samenwerkende grafische bedrijven en leveranciers. In een tijd dat kleurendruk als standaard geldt, is het boek dit jaar geheel in zwart-wit gedrukt. Twaalf verschillende drukkers gingen deze uitdaging aan.

Verantwoordelijk voor het concept, de samenstelling, het ontwerp en de bewerking van de portretten is Thonik. Het bureau onderscheidt zich door zijn conceptmatige en zeer grafische aanpak en grote maatschappelijke betrokkenheid.

De presentatie van het boek Zwart-Wit Grafisch Nederland 2009 vindt plaats tijdens Grafisch Papier Hier op zaterdag 15 november om 12.00 uur in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

  • Te koop bij de Grafische Cultuurstichting.

Expositiezwartwit1.jpg
Op vrijdag 14 november 2008, gaat in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de expositie Zwart-Wit van start met de 64 – sterk uitvergrote – portretten uit het boek Zwart-Wit Grafisch Nederland 2009.

Een selectie van de portretten was eerder dit jaar te zien op een overzichtstentoonstelling van het werk van Thonik in Sjanghai (China).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *