‘Stijl – 17 jaar spraakmakende aanwinsten’ in De Verdieping van Nederland vanaf 16 nov 2008

sijl1.jpg

Expositie Stijl – 17 jaar spraakmakende aanwinsten, vanaf zondag 16 november 2008.

Stijl, een eerbetoon aan de afscheidnemende directeur van de Koninklijke Bibliotheek Wim van Drimmelen, toont zestig bijzondere, spraakmakende en veelzijdige collectiestukken. Al deze topstukken zijn tijdens zijn zeventien jaar durend directeursschap verworven.

Het legendarische Gruuthuse-handschrift, het kostbare middeleeuwse Trivulzio-getijdenboek, het oudste personeelsblad De Fabrieksbode en de dagboekaantekeningen van Willem Oltmans. Bekende en meer onbekende werken. Oud en nieuw. Extreem zeldzaam of heel gewoon, maar steeds verrassend en allemaal te bewonderen in deze bijzondere expositie.

De Verdieping van Nederland bevindt zicht op de eerste verdieping van het verbindingsgebied tussen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief, Prins Willem Alexanderhof, Den Haag, pal naast het Centraal Station.

De expositie is 7 dagen per week geopend en gratis toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *