‘DE WERELD VAN LOUIS COUPERUS’ – een expositie in het Louis Couperus Museum – tot 17 mei 2009

bastet1.jpg

De op 30 juni van dit jaar overleden F.L. Bastet was archeoloog, classicus, essayist, dichter en biograaf. In 1987 verscheen van zijn hand Louis Couperus. Een biografie. In 1991 publiceerde hij als toegift een omvangrijk fotoboek over Couperus onder de titel De wereld van Louis Couperus.

De wereld van Louis Couperus
Onder deze titel is er een expositie ingericht, gewijd aan leven en werken van Frédéric Bastet. Portretten en foto’s, alsmede affiches van zijn activiteiten en optredens sieren de muren. Zijn schrijfmachine, waarop hij het manuscript van Louis Couperus. Een schrijversleven heeft getypt, wordt getoond. Brieven en andere manuscripten en objecten, die de auteur in de loop der jaren aan het Louis Couperus Museum geschonken heeft, en natuurlijk zijn complete gepubliceerde oeuvre zijn te bewonderen in de vitrines.bastet2.jpg

In de tweede kamer van het museum zijn een aantal stukken uit de eigen collectie van het Louis Couperus Museum te zien. Foto’s, grafiek, schilderijen, objecten afkomstig uit het bezit van Couperus, zijn vrouw en zijn familie, en verschillende edities van de boeken van Couperus.

Arabesken
Het Louis Couperus Genootschap geeft het halfjaarlijkse tijdschrift Arabesken uit. Het novembernummer (32) is geheel gewijd aan Frédéric Bastet, met onder meer het laatste interview met deze schrijver, die ook jarenlang erevoorzitter was van het Louis Couperus Genootschap.

2 gedachten over “‘DE WERELD VAN LOUIS COUPERUS’ – een expositie in het Louis Couperus Museum – tot 17 mei 2009

  1. Geachte redactie,
    zou het niet een goed idee zijn om uw website eens te updaten? Deze expositie had plaats in de zomer van 2008. Op het ogenblik is er in het Louis Couperus Museum de tentoonstelling Drie fatale vrouwen. Anna, Emma en Eline (tot 22 mei 2010). U kunt alle relevante informatie vinden op de website van het msueum: http://www.couperusmuseum.org
    Vriendelijke groet
    Caroline de Westenholz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *