‘Mooi Marginaal 3’ / De 50 mooiste publicaties van margedrukkers uit de jaren 2006-2007

marginaal2008-1.jpgIn de Gravenzaal in Haarlem is eind november 2008 voor de derde maal de presentatie gehouden van de vijftig mooiste uitgaven, vervaardigd door margedrukkers. Het ging hierbij om werk uit de jaren 2006-2007.

Mooi Marginaal is een initiatief van het bibliofiele genootschap Het Beschreven Blad te Haarlem en heeft als doel ‘het bevorderen van de belangstelling voor kleinschalige uitgaven van het gedrukte woord’. Het project is ondergebracht bij de Stichting Laurens Janszoon Coster te Haarlem. Mooi Marginaal vindt om de twee jaar plaats, voor het eerst in 2004.

De uitgekozen drukwerken worden, samen met het juryrapport, beschreven in de ook nu weer fraai verzorgde catalogus ‘Mooi Marginaal 2006-2007’. Te bestellen voor 3 euro + verzendkosten bij de secretaris van Mooi Marginaal (zie de website).

De bekroonde uitgaven zijn te zien bij de Openbare bibliotheek te Amsterdam, van 6 januari tot 26 februari 2009, en maken daarna een toernee langs Antwerpen, Brussel (Bibliotheca Wittockiana), Den Haag (Museum Meermanno-Westerenianum), Groningen (Grafisch Museum), Haarlem, Maastricht (Centre Céramique) en Middelburg (Zeeuwse Bibliotheek).

Impressie van de presentatie in de Gravenzaal in Haarlem. Deze video is gemaakt door het Haarlemse Ampzing Genootschap. Zij verzorgden een muzikaal intermezzo. Een drukwerkproduktie van hen, ‘Kind noch Cry’, behoorde ook bij de uitgekozen boeken.

  • Website Mooi Marginaal.


One Response to “‘Mooi Marginaal 3’ / De 50 mooiste publicaties van margedrukkers uit de jaren 2006-2007”

  1. Goh schreef:

    heb je hem weer hoor, die van vleuten….ben een beetje moe van die man die overal maar opduikt als een soort hekking..

Leave a Response