Electronisch lezen met de nieuwe Amazon Kindle… Werkt dat nou een beetje?

De gestage opmars van de digitale ‘leesapparaten’ zal ongetwijfeld steeds sneller gaan. Naast de commerciële verhalen en journalistieke ‘persberichten-doorgeefluik-verslaggeving’ is het goed om een verslag te lezen over het gebruik in de praktijk van de nieuwe Kindle.

Op het weblog DeNieuweReporter een artikel van Martijn de Waal – onderzoeker en docent aan de Universiteit van Amsterdam (opleiding media en cultuur) en de Rijksuniversiteit Groningen (filosofie) – die zijn verhaal afsluit met:

Amazon mikt met de Kindle dus duidelijk niet op de ‘power users’. Het apparaat is eerder bedoeld voor diegenen die ongestoord een boek willen lezen of naar een audioboek willen luisteren. En dat kan met het apparaat zo goed dat ik – als de uitgevers meewerken en hun boeken ook beschikbaar maken in een ebookformaat – niet zo snel meer een papieren boek zal kopen. En wellicht biedt het – met een aantal aanpassingen – in de toekomst ook goede mogelijkheden voor de distributie van kranten en tijdschriften. Maar daarvoor moet nog wel
een stap worden gemaakt.

De Kindle in Nederland?kindle-ii.jpg
Is het mogelijk om de Kindle in Nederland te gebruiken? Officieel werkt het apparaat alleen in de Verenigde Staten. Het mobiele netwerk waarmee kranten en boeken worden ‘bezorgd’ op de Kindle werkt zeker niet buiten de Verenigde Staten. Toch is het wel mogelijk om handmatig content naar de Kindle te kopieren. Daarvoor moet je de Kindle-boeken die je bij de webwinkel van Amazon koopt eerst naar je computer downloaden. Het bestellen van Kindle boeken kan echter alleen met een creditcard waaraan een Amerikaans adres gekoppeld is.  2 Responses to “Electronisch lezen met de nieuwe Amazon Kindle… Werkt dat nou een beetje?”

  1. Donna Oostdijk schreef:

   Ik ben bezig geweest te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn in NL voor een ebook reader. BeBook is een Nedrlandse bedrijf die een NL versie heeft ontwikkeld. Ik heb het nog niet fysiek gezien, maar blijkbaar is het te koop bij MediaMarkt.
   Ik zou graag willen onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn lezen met een dergelijk apparaat.
   Ik werk in een mediatheek van een middelbare school en zie daar wel mogelijkheden als je ziet wat aangeboden wordt digitaal voor bijv. Engels Literatuur dan wordt het wel interessant.
   Dit voorjaar komt BeBook met een nieuwe versie op de markt. Ik wacht met aanschaffen totdat de nieuwe er is.
   Lijkt me heel prettig om niet meer te hoeven kiezen welke boeken ik mee wil nemen op vakantie:)

  2. boekendingen schreef:

   Hier is de website van BeBook. (Alleen in het Engels?)
   http://mybebook.com/index.html

   En hier een forum met (niet zulke positieve) ervaringen.
   http://www.ebookreaders.nl/bebook_haperingen

   Dit forum staat op een Nederlands-talige website voor e-book readers. Een commerciële site, maar ook met nieuws e.d.
   http://www.ebookreaders.nl/nieuws

  Leave a Response