‘Week van de PoŽzie’ – 4/9 april 2009

Tussen de Gedichtendag in januari en Poetry International in juni wordt ook de aprilmaand opgeluisterd met poŽtische aktiviteiten.

weekvdpoezie2009.jpgVan zaterdag 4 tot en met donderdag 9 april is voor de vijfde keer de Week van de poŽzie, met naast een openingsprogramma in het Theater van het Woord in de OBA, tal van lokale aktiviteiten.

In de organisatie van De week van de poŽzie werken samen de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en dit jaar ook ‘Amsterdam Wereldboekenstad’.

Thema: DE NACHT
Het thema van deze vijfde landelijke Week van de poŽzie is ĎDe nachtí.

Het is duidelijk dat ‘de nacht’ veel voorkomt in poŽzie, eigenlijk in alle periodes. Nacht is dikwijls als metafoor aanwezig, bijvoorbeeld als tegenstelling tot het licht, als schuilplaats voor de verliefde of gekwetste mens. Een veelgelaagd thema dat door alle tijden heen tot de verbeelding heeft gesproken.

Opening in het Theater van ‘t Woord
De week van de poŽzie wordt op zaterdagavond 4 april geopend met een feestelijk programma dat om 20.00 uur aanvangt in het Theater van ít Woord, in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Met optredens van de dichters K. Schippers, Jana BeranovŠ, Mustafa Stitou, Ruben van Gogh, Annemieke Gerrist, DaniŽl Bras.

Het programma is live te volgen op de website van de OBA. De beelden zijn van circa 20 uur tot circa 22.10 uur te zien via www.oba.nl/obavision.

  • Op de website meer informatie en een agenda van de lokale aktiviteiten.


Leave a Response