Luchtvaartcollectie in Bibliotheek Haarlemmermeer

luchtvaart2.jpgVliegen is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld, maar voor veel mensen nog steeds fascinerend en een bron van inspiratie als het om beroep, studie of hobby gaat.

In de gemeente Haarlemmermeer worden inwoners dagelijks met Schiphol geconfronteerd. Door hun werk, want Schiphol is één van de grootste werkgevers in de regio, maar ook uit interesse.

De Bibliotheek Haarlemmermeer heeft om die reden een Luchtvaartcollectie opgezet. Deze collectie staat in de Centrale Bibliotheek Hoofddorp en bevat actueel en historisch materiaal, voor volwassenen en jeugd. Behalve boeken zijn er ook tijdschriften en digitale media beschikbaar, zoals films op DVD en ‘Flight simulators’.luchtvaart1.jpg

In Nederland beschikt het Aviodrome in Lelystad over een grote, uitgebreide collectie rond luchtvaart. Dat geldt ook voor het ROC van Amsterdam – Airport. Maar deze collecties zijn alleen ter plekke in te zien en niet uitleenbaar. De Luchtvaartcollectie van Bibliotheek Haarlemmermeer is juist voor een breed publiek beschikbaar. Bibliotheekleden kunnen alle materialen via de online catalogus reserveren.

Opening Luchtvaartcollectie op woensdag 13 mei 2009

Op woensdagmiddag 13 mei wordt de Luchtvaartcollectie officieel geopend in de Centrale Bibliotheek Hoofddorp.

U bent hierbij van harte welkom!



Leave a Response