Internationale Salon van de Bibliofilie in Brussel

van 7 tot 10 december 2006 bij Pierre Berge & Associessalon_de_la_bibliophilie.jpg
INTERNATIONAAL SALON VAN DE BIBLIOFILIE BRENGT WERELDTOP VAN BOEKHANDELAARS NAAR BRUSSEL
Pierre Bergé & Associés organiseren een nieuw, selectief salon in België: het eerste Internationale Salon van de Bibliofilie. Van 7 tot 10 december 2006 zullen de 30 belangrijkste boekhandelaars ter wereld aan dit evenement deelnemen op een prestigieuze locatie waarvan 2 verdiepingen voor de gelegenheid worden omgetoverd in een weelderige bibliotheek. Het salon zal dan ook plaatsvinden bij Pierre Bergé & Associés op de Grote Zavel 40, in het voormalige hotel van de prinsen van Masmines, op een boogscheut van het Koninklijk Paleis en van de belangrijkste musea van de stad.

Op dit salon zijn dus de 30 beste internationale boekhandelaars uit uiteenlopende disciplines vertegenwoordigd: geïllustreerde boeken, oude en moderne boeken, literatuur, autografen, manuscripten, oude tekeningen… Het wordt een reis door de geschiedenis van het boek. Alle grote namen, zoals de Angelsaksische specialisten Ursus, Richard Laan, Jonathan Hill uit New York, Quaritch, Shapero en Sims Reed uit Londen, de Duitser Dr. Jörn Günther, de Fransen Chamonal, Thomas-Scheler en Les Eluminures, zullen er de meest prestigieuze bibliofiele werken voorstellen én te koop aanbieden.

Op het salon wordt overigens ook een uitzonderlijk boek met 421 aquarellen op verlijnpapier van Poiteau et Turpin -het mooiste werk over pomologie dat ooit werd uitgegeven- te koop aangeboden. Op de 3e verdieping is er bovendien een Berès-tentoonstelling met objecten die op 13 december in Parijs worden geveild.

Dit eerste ‘Internationale Salon van de Bibliofilie’ in Brussel loopt onder het beschermheerschap van erevoorzitter Pierre Berès en zal kunnen genieten van het prestige dat het verkoophuis Pierre Bergé & associés heeft op het vlak van bibliofilie. Het zal dan ook al zijn grote verzamelaars op dit evenement uitnodigen. Dit salon heeft in België alvast zijn weerga niet. Terwijl andere evenementen het van volume moeten hebben, wordt hier volop de kaart van de kwaliteit getrokken, met een exclusief en bijzonder zeldzaam aanbod. De selectieve en gespecialiseerde salons van Pierre Bergé & Associés richten zich dan ook op een intimistische manier tot een uitgelezen kennerspubliek.

Praktisch
Internationaal Salon van de Bibliofilie, van 7 t/m 10 december 2006. OPen alle dagen van 11u tot 20u. Pierre Bergé & associés – Veilingzaal Beaux-Arts, Grote Zavel 40, 1000 Brussel. Tel. 02 504 80 30 – www.pba-auctions.com. Catalogus tentoonstelling op aanvraag. Organisatie: Olivia Roussev (F) op 0495 74 63 62.

(tekst overgenomen van Cultuurnet)

(tekst -frans- persbericht Pierre Bergé)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *