14e Dordtse Boekenmarkt op zondag 5 juli 2009

dordtse-bm-2009.jpg
Op zondag 5 juli 2009 vindt in de historische binnenstad van Dordrecht voor de veertiende keer de Dordtse Boekenmarkt plaats. Van 10.00 tot 17.30 uur zijn in zo’n 580 kramen antiquarische en tweedehands boeken te koop. Aantrekkelijke activiteiten langs het traject zorgen voor afwisseling tijdens het zoeken naar boeken.

Het thema van de boekenmarkt is in 2009: Cartografie, schoolplaten en atlassen.

Boekenmarktgidsje
Zoals elk jaar is er weer een handig boekenmarktgidsje met plattegrond van het centrum, de adressen van de deelnemers, een overzicht van alle specialisaties en informatie over de activiteiten op en rond de boekenmarkt. Ook staat er een informatief artikel in over Schoolplaten & Schoolkaarten. Het is nu al gratis verkrijgbaar bij VVV/Intree Dordrecht, Spuiboulevard 99. Op 5 juli wordt het ook op de boekenmarkt uitgedeeld.

Activiteiten
Rondom de boeken is een gevarieerd activiteitenprogramma samengesteld waarin het thema een belangrijke rol speelt. Erfgoedcentrum DiEP richt in het Centrum Beeldende Kunst een expositie met historische schoolplaten in. De Centrale Bibliotheek fungeert als ‘boekenstalling’. In de Kunstkerk kun je kennismaken met de landelijke debutanten die dit jaar geselecteerd zijn voor de Academica Debutantenprijs. Op het Hof zorgt het Strijkkwartet La Dolce Vita voor muziek. Muziek is ook te horen op het Stadhuisplein, het Scheffersplein, in de Kunstkerk, de Bibliotheek en het Centrum Beeldende Kunst.

Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn ook de kunst- en antiekhandels, galeries en antiquariaten van het Kunstrondje Dordt geopend.

Update: Kijk hier voor een fotoverslag van deze boekenmarkt in Dordrecht.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *