Literair wandelen: De Blamanroute in Rotterdam

blamanroute.jpg
Gisteren verscheen bij de Rotterdamse uitgeverij Douane: De Blamanroute; Een literair-historische wandeling door Rotterdam-West.

Het is het tweede deel van een wandeltrilogie van Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij. Eerder, in 2007, verscheen al De Leopoldroute, die door de binnenstad voert, later, in 2010, verschijnt nog De Bordewijkroute, die de wandelaar van Noord naar Zuid voert.

De Blamanroute voert door Rotterdam-West, door de deelgemeenten Centrum en Delfshaven. In deze laatste deelgemeente ligt Blamans ‘hoofdadres’, haar laatste ook: De Vliegerstraat 14b. Anna Blaman wordt niet echt meer gelezen, maar was een belangrijke exponent van de na-oorlogse letteren en heeft haar naam gegeven aan een belangrijke literaire prijs.

Het boekje past mooi in de Blaman-revival die in Rotterdam op gang is gekomen (zie eerder bericht).

Maar het boekje belicht veel meer literaire highlights in het Rotterdamse straatbeeld. Lees over de voetsporen van Elsschot en Bloem, van Deelder en Vaandrager en wandel mee langs Heemraadssingel en Rochussenstraat, langs Westplein en Westzeedijk. De pleinen op, de straten in!

Een gedachte over “Literair wandelen: De Blamanroute in Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *