100 jaar Uitgeverij Lannoo

lannoo-100.jpg

“Dit najaar viert Uitgeverij Lannoo haar 100ste verjaardag. In die voorbije honderd jaar ontwikkelde Lannoo zich van een kleine, provinciale uitgeverij tot een multimediaal bedrijf dat de ambitie heeft om ook internationaal een rol van betekenis te spelen. Tussen de kleine brochure met ‘Vlaamsche Strijdliederen’ die Joris Lannoo in 1909 liet verschijnen en de boeken die wij dit jaar publiceren, liggen meer dan 10.000 boeken. Boeken die hebben geboeid, ontroerd, verrijkt, verleid, verlekkerd, getroost, verwonderd, verdiept of gewoon geplezierd.”

Zo kondigt deze van oorsprong Vlaamse uitgeverij haar jubileumfestiviteiten aan op een speciale feestpagina.

Uitgeverij Lannoo is in 1909 gesticht door Joris Lannoo (1891-1971) en is nog steeds familiebezit. Ze geven per jaar zo’n 500 boeken uit.

De Uitgeverij Lannoo Groep bestaat nu uit de onderdelen: Lannoo Uitgeverij (Tielt), Lannoo Graphics (Tielt), Lannoo Campus (Leuven), Editions Racine (Brussel), Terra Lannoo (Arnhem, Nederland) en DistriMedia (Tielt).

Tentoonstellingen
Er worden drie tentoonstellingen gehouden, waaronder ‘100 hoogtepunten uit 100 jaar Uitgeverij Lannoo’, een keuze van 100 van de mooiste en meest spraakmakende boeken uit de geschiedenis van Lannoo, in de Openbare Bibliotheek Tielt, van 19 september tot 10 oktober 2009.

Boek lannoo-100-boek.jpg
Er verschijnt een boek, geschreven door Romain Van Landschoot en Marie-Anne Wilssens, ‘100 jaar Lannoo
– het verhaal van een voorzichtige durver’
.

Deze boeiende kroniek overstijgt het particuliere belang en is een interessante mentaliteits- en cultuurgeschiedenis voor iedereen die op zoek is naar een authentiek beeld van Vlaanderen in de twintigste eeuw.
– Met honderden afbeeldingen van de meest spraakmakende boeken en andere sleutelevenementen

Vanaf 24-11-2009 te koop.

  • Website Lannoo 100.

Update



    2 Responses to “100 jaar Uitgeverij Lannoo”

    1. g.groenhuijzen schreef:

      Is er informatie over het boek van wiel smeets :is er leven na de dood ?

    2. boekendingen schreef:

      Is verschenen op 30-09-2009.

    Leave a Response