Museum Meermanno | Huis van het boek, nieuwe naam voor Haags boekenmuseum

meermanno-logo-nieuw.jpg
Een nieuwe koers onder een nieuwe naam

Museum Meermanno, bekend van tentoonstellingen over boekdrukkunst en boekvormgeving, zal het culturele seizoen ingaan onder de nieuwe naam Museum Meermanno | Huis van het boek.
Door de toevoeging ‘Huis van het boek’ legt het museum in zijn naam en logo een direct verband met het boek als zijn belangrijkste aandachts- en verzamelgebied.

Naast de klassieke museale taken, wil Museum Meermanno | Huis van het boek een inspiratiebron en een gastvrije ontmoetingsplek zijn, voor het publiek en voor bedrijven en instellingen uit het boekenvak. In de programmering wordt daarom voortaan meer nadruk gelegd op lezingen, workshops, educatieve activiteiten en (boek)presentaties.

In 2000 werden na een grote verbouwing/renovatie van het museum de naam en huisstijl ook vernieuwd. De oorspronkelijke naam ‘Rijksmuseum Meermanno-Westreenianum/Museum van het boek’ werd vervangen door ‘Museum Meermanno’. Nu wordt dus opnieuw het woord ‘boek’ weer opgenomen in de naam.

Museum Meermanno | Huis van het boek is gehuisvest in het voormalig Haagse woonhuis van de negentiende-eeuwse (boeken)verzamelaar Van Westreenen. De missie van de instelling blijft onveranderd: Museum Meermanno | Huis van het boek presenteert, verzamelt en bestudeert de vele verschijningsvormen van het boek om blijvend betekenis te geven aan het belang van het boek als drager van cultuur, kennis en informatie (zie meer bij BD).

Op dit moment is het museum beperkt open in verband met verbouwingswerkzaamheden. Op 3 oktober gaat het nieuwe seizoen van start met de grote tentoonstelling ‘Boekenwijsheid’.

In de loop van dit jaar zal ook de website van het museum worden vernieuwd.



Leave a Response