Covers with books (63) – Muze van Wagner op roman over Londense boekbindster…

covers63-1.jpg

Belinda Starling – ‘De vrouw van de boekbinder’.

covers63-2.jpg
Londen, 1859. Tegen de tijd dat Dora Damage erachter komt dat het niet goed gaat met haar echtgenoot is het al te laat. Zijn handen zijn inmiddels helemaal vergroeid door reumatische artritis, en daardoor dreigt zijn boekbindersbedrijf ten onder te gaan. Het komt zo ver dat zijn gezin bijna het armenhuis in moet

Het schilderij op het omslag heeft niets met het verhaal te maken. Het is een portret, gemaakt door Johann Conrad Dorner (1809-1866). De vrouw is Mathilde Wesendonck, die vooral bekend is geworden als muze van de componist Richard Wagner.

Op het omslag van het boek staat een gespiegelde versie van het origineel.

De Engelse en Amerikaanse versies zijn voorzien van totaal andere covers, die meer de sfeer van mooie boekbanden trachten te weerspiegelen.

covers63-4.jpgcovers63-3.jpg

De Italiaanse versie van het boek heeft het ook gezocht in ‘een sterke vrouw’ en koos voor een schilderij van John Singer Sargent (1856-1925) die Elizabeth Winthrop Chanler portretteerde, een telg uit de Amerikaanse Astor familie.

covers63-5.jpg

En waarom dit boek gekozen?

Omdat uitgeverij Archipel dezer dagen een herdruk uitbrengt, waarmee u voor slechts 15,- een ‘gebonden’ versie verwerft van deze boeiende historische roman, die ik zelf met veel plezier gelezen heb.

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpg

Een gedachte over “Covers with books (63) – Muze van Wagner op roman over Londense boekbindster…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *