Breda ‘Beste Binnenstad’ van Nederland, maar…

Ruim aandacht in de pers vandaag, 9 oktober 2009:

BREDA – De binnenstad van Breda is de komende twee jaar ‘de beste van Nederland’. Daarmee heeft de stad de concurrenten Maastricht en Den Haag achter zich gelaten.
„Dit is geweldig, schitterend nieuws. Dit is de kroon op ons werk”, zei wethouder Economische Zaken André Adank gistermiddag op het stadhuis aan de Grote Markt.
Daar werden de champagneflessen ontkurkt, nadat Breda als beste uit de bus kwam in de ‘wedstrijd’ die is georganiseerd door Detailhandel Nederland. (zie BN De Stem).

Bij de beoordeling van de genomineerde steden werd gelet op bereikbaarheid, horeca en leefklimaat.

Ik moest weer denken aan het bericht van eind vorig jaar:

BREDA – Boekwinkel Van Turnhout sluit zijn deuren, na een aanwezigheid van meer dan 155 jaar op de Grote Markt in Breda. De zaak zit klem tussen de horecapanden en de bijbehorende terrassen. De ruimte voor de winkel wordt steeds vaker gebruikt voor de bevoorrading van de aangrenzende kroegen en restaurants, waardoor Van Turnhout slecht zichtbaar is en onbereikbaar bovendien. (zie BN De Stem).

boekhandel-vanturnhout-2.jpgboekhandel-vanturnhout-1.jpg

Een nieuwsitem van 25 sec. was destijds voldoende om de sluiting te melden in het lokale nieuws. Let vooral op de tekst…

Ook vandaag in BN De Stem:

BREDA – De Bredase horecaondernemers Rob Closmann en Robert Wiegman hopen in de loop van volgend jaar een café-restaurant te openen in het pand van de voormalige boekwinkel Van Turnhout aan de Grote Markt in Breda.

“We willen een combinatie van een borrelcafé en een tapasrestaurant openen waar je een prettig mediterraan gevoel vindt. Dat gevoel dat je ook hebt op vrijdagmiddag rond een uur of vier, vijf, wanneer je nog even wat gaat drinken om het weekend te beginnen. Waar je met een plakje Parma-ham een Belgisch biertje drinkt”, zo omschrijft Closmann het project. (zie BN De Stem).

Tja… Dit wordt dus de 56e horeca-onderneming in het centrum van Breda.



2 Responses to “Breda ‘Beste Binnenstad’ van Nederland, maar…”

  1. Monique schreef:

    Ronduit verschrikkelijk, zoals dit nieuwsitem wordt gebracht: ‘weg met het boek, lang leve de horeca’. Goed, Breda mijden we dus voortaan.

  2. Bertie schreef:

    Inderdaad is een “maar” hier op zijn plaats…

Leave a Response