Biebcultuur in Vlaanderen: Lebbeke uitgeroepen tot ‘Boekegem 2009’

boekegem-2009.jpg

De gemeente Lebbeke in Oost-Vlaanderen is door bijna 17.000 mensen verkozen tot Boekegem, de gemeente die speciale inspanningen levert in de openbare bibliotheek. Maandagmiddag maakt Radio 2 ‘Middagpost’ bekend dat Lebbeke nu een jaar lang mag pronken met zijn Boekegem-titel.

Al meer dan 21 jaar bekronen Radio 2 en de Provincie Oost-Vlaanderen elk jaar een gemeente voor de speciale inspanningen die ze doet in de openbare bibliotheek.

Maandagmiddag 12 oktober is een Radio 2-reporter het goeie nieuws hoogstpersoonlijk wezen verkondigen in Lebbeke. De bibliotheek van Lebbeke krijgt daarmee de kans om 5000 euro te winnen, maar daarvoor moeten drie opdrachten tot een goed einde worden gebracht:

1.    Laat een bal binnen de 15 minuten een traject afleggen in de omgeving van de bibliotheek. Zorg er voor dat minimum 100 personen de Boekegem-bal een zetje geven. (Waarde : 1000 EUR)

2.    Laat minstens 100 bibliotheekgebruikers in de bibliotheek mee schrijven aan een familieroman (een verhaal met ballen). Schrijver Dirk Musschoot zorgt voor een aanzet en een einde. De Boekegemnaren schrijven de verhaallijn.  Per persoon worden minimum 20 lijnen geschreven. (Waarde : 1500 EUR)

3.    Organiseer op vrijdagmiddag 16 oktober een familiaal Boekenboombal. Zorg voor livemuziek en voor minimum 250 deelnemers van
verschillende leeftijdscategorieën die samen een dans uitvoeren. (Waarde : 2500 EUR)

Om de prijzenpot van 5 000 euro binnen te halen moet de bibliotheek van Lebbeke die drie opdrachten in één week tijd tot een goed einde brengen.

De inspanningen daarvoor kun je de hele week volgen in Ochtend-, Middag- en Avondpost van Radio 2 Oost-Vlaanderen. Of het lukt, hoor je op vrijdag 16 oktober, want dan zenden ze Middagpost live uit vanuit Lebbeke. Dan barst het grote Boekegem-feest helemaal los.

Het wordt een grote happening met live optredens van Sandrine en Gene Thomas. En ook de hilarische zussen van Les Poupées Passionées zullen erbij zijn!

In Lebbeke is dus voorlopig geen tijd meer om boekjes te lezen!

  • Website bibliotheek Lebbeke. Een website, via de gemeentelijke portal, waar je niet echt vrolijk van wordt, maar de bibliotheek zelf blijkt een moderne en aangename voorziening – zie deze foto’s.

Een gedachte over “Biebcultuur in Vlaanderen: Lebbeke uitgeroepen tot ‘Boekegem 2009’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *