‘Community Bookshelf’ in Kansas City bestaat 5 jaar

bookwall-2.jpg

In 2004 werd de parkeergarage geopend van de Kansas City Public Library. De zuidzijde was voorzien van een muur van boekenruggen. Het kunstwerk, van het architectenburo 360achitects, heet officiëel The Community Bookshelf. De 22 boeken zijn bijna 8 meter hoog.

bookwall-4.jpg

Voor de keuze van de titels kon publiek suggesties indienen, de keuze werd gemaakt door het bestuur van de bibliotheek. Kijk hier voor een lijst van de gekozen boeken.

bookwall-5.jpg

In de afgelopen jaren is de waardering voor deze parkeergarage voortdurend toegenomen. Er zijn al diverse prijzen aan toegekend.

bookwall-7.jpg

De garage is een hoogtepunt op een tentoonstelling “House of Cars: Innovation and the Parking Garage” in The National Building Museum in Washington, die op 17 oktober 2009 wordt geopend.

bookwall-3.jpg

Eerder dit jaar werd het project opgenomen in een lijst “The World’s 18 Strangest Buildings — And Why We Love Them” van het Popular Mechanics magazine.

bookwall-6.jpg

Dankzij de fantastische mogelijkheden van “Google streetview” kun je de ‘Book Wall’ in zijn omgeving bekijken. Het is lonend om een beetje te experimenteren als dit nieuw voor je is. Gebruik de pijltjes in de linkerbovenhoek om rondom te kijken. Als je vanuit de view op de foto de straat verder in loopt zie je aan de linkerkant de Kansas City Public Library.

bookwall-1.jpg

Naar Google streetview

  • Artikel in Kansas City Star, 13 oktober 2009.


One Response to “‘Community Bookshelf’ in Kansas City bestaat 5 jaar”

  1. dymphie schreef:

    ik kon me eigenlijk al niet voorstellen dat deze niet bij jou bekend zou zijn…

Leave a Response