Honderdste editie tweedehandsboekenmarkt Ajuinlei Gent – 18 oktober 2009

ajuinlei-2.jpg

Zondag 18 oktober 2009 viert de tweedehandsboekenmarkt op de Ajuinlei haar honderdste editie. Het hoogtepunt ligt rond 11 uur, als honderd ballonnen worden losgelaten, waarvan vijfentwintig met een kaartje voor een gratis boek.

Parijs aan de Leie
In september 2007 kreeg Gent er op zondag een markt bij. Met de hulp van de Stad Gent en de ‘Wijk aan Zet’ organiseert de dekenij Sint-Mighiels op de Ajuinlei elke week een tweedehandsboekenmarkt. Zoals in Parijs aan de boorden van de Seine worden langs de Leie op de Ajuinlei boekenstalletjes verhuurd waar inwoners en handelaars hun boeken kwijt kunnen.

Voor de honderdste keer
Deze boekenmarkt is uitgegroeid tot een vaste waarde onder de vele Gentse markten en kent zondag 18 oktober 2009 haar honderdste editie. Het is een must voor de hedendaagse boekenwurm die van de buitenlucht, een genietbare omgeving en interessante lectuur houdt. De boekenmarkt viert de honderdste editie met een cadeautje voor de bezoekers: om 11 uur worden honderd balonnen de lucht ingelaten, waarvan vijfentwintig een kaartje voor een gratis boek.

  • Aldus een mededeling van de Stad Gent.

Boekendingen kondigde de start van deze nieuwe boekenmarkt aan in een bericht op 27 augustus 2007. Het is goed om te zien dat deze markt inmiddels een vaste plek heeft veroverd en onderdeel is geworden van het zondagse vertier in Gent.

ajuinlei-1.jpg


2 Responses to “Honderdste editie tweedehandsboekenmarkt Ajuinlei Gent – 18 oktober 2009”

  1. Martin Terryn schreef:

    U bent steeds uitstekend geïnformeerd. Ik woon in Gent, heb die markt al bezocht, maar las net in de krant van de 200ste editie en nu lees ik dat u dat al geblogt heeft en nog het originele artikel uit 2007 heeft. ‘Chapeau’ zeggen ze in Vlaanderen. Verder bedankt voor het vele werk aan uw blog. Altijd leuk en interessant. Groeten, Martin

  2. boekendingen schreef:

    Dankjewel Martin.
    Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het knipsel afkomstig is van de website van organisator Dekenij Sint-Mighiels (zie link in bericht), die een keurig lijstje persverslagen heeft staan.

Leave a Response