Nieuwe weblog voor liefhebbers van Boeken over Boeken

banner-bob.jpg

Een nieuwe stek voor de liefhebbers van books about books. Het aktuele aanbod van ‘boeken over boeken’. Wat is er te koop en wat kunnen we binnenkort verwachten.

Voor liefhebbers van ‘boeken over boeken’ is het vaak lastig om er achter te komen wat er in Nederland en België wordt uitgegeven op dit gebied.

vuv-best_verzorgde_boeken_2009.jpgBij uitgeverijen en internetboekhandels heeft men zelden een aparte rubriek ingeruimd voor deze boeken. Een aantal uitgaven krijgen natuurlijk voldoende publiciteit, maar veel gelegenheidsuitgaven en small-press publikaties komen niet of zeer terloops in beeld.
Met deze nieuwe weblog/website wil ik een poging doen om deze categorie boeken beter toegankelijk te maken, door bij te houden welke nieuwe boeken er verschijnen.

Het uitgangspunt is voorlopig dat het daarbij moet gaan om Nederlandstalige, toegankelijke boeken over boeken en over schrijvers, vormgevers, drukkers, uitgevers, boekhandel en antiquariaat, bibliotheken, bibliofielen en bibliomanen.

Het streven is om voor het einde van het jaar zoveel mogelijk uitgaven uit 2009 in kaart te brengen en daarna het verschijnen van nieuwe boeken over de genoemde onderwerpen bij te houden.

Ik hoop dat zo na verloop van tijd een bruikbare en aantrekkelijke verzameling van ‘boeken over boeken’ ontstaat die door velen met enige regelmaat zal worden geraadpleegd.

Opmerkingen, aanvullingen en meningen over gelezen boeken zijn natuurlijk welkom. Reakties kunt u sturen naar: info at boeken-over-boeken.nl

absillis-vechten_tegen_de_bierkaai.jpgmulder_hoogtepunten-bibliotheek-utrecht.jpgbesamusca-velthem.jpg4 Responses to “Nieuwe weblog voor liefhebbers van Boeken over Boeken”

 1. Perkamentus schreef:

  Prima initiatief. Heb meteen een verwijzing opgenomen in mijn lijstje favoriete blogs. Neem je t.z.t. ook boeken op die van voor 2009 zijn maar nog wel verkrijgbaar? Zo kocht ik vandaag bij Hinderickx & Winderickx in Utrecht de gebonden en gesigneerde versie van hun ‘Winkeldagboek’ (2003) en het vervolg ‘Oude gracht 234’ (2008).
  Vriendelijke groet en succes!

  Perkamentus

 2. boekendingen schreef:

  Dankjewel! Ik begin wat voorzichtig, maar het is natuurlijk wel de bedoeling om ook eerdere jaren erbij te betrekken. Er zijn alleen zo veel titels dat daar toch een zekere beperking noodzakelijk zal zijn.

 3. Koen schreef:

  Ziet er puik uit; ik zet ze ook in de lijst op mijn verse blog. Succes!

  Koen

 4. boekendingen schreef:

  Dank je Koen.
  En jij ook… Happy Blogging!!

Leave a Response