Van Rossem mag niet signeren op Boekenbeurs…

vanrossum.jpg
Evenementen zoals de Boekenbeurs, die nu op volle toeren draait in Antwerpen, zijn altijd wel gebaat bij wat sappig nieuws. Jean-Pierre Van Rossem, een opvallende verschijning die in Nederland voornamelijk nog bekend is als voormalig beursgoeroe, zorgt daarvoor.

De Standaard Online vanmorgen:

Van Rossem niet welkom om te signeren

BRUSSEL – 3 november 2009 – De Boekenbeurs verliest een attractie. Jean-Pierre Van Rossem ligt in conflict met zijn uitgever en is er niet welkom.

Jean-Pierre Van Rossem mag op de Boekenbeurs in Antwerpen zijn boeken niet komen signeren; de geplande signeersessies worden ingevuld door andere auteurs van zijn uitgeverij, Lampedaire. ‘Crapuleus’ en ‘grof’, zegt hij. Volgens de auteur van de bestsellers Crisis en De engel in de duivel is zijn uitgeefster, Valerie Lempereur, niet opgezet met de kritiek die hij in verscheidene media op haar uitgeverij gaf. Van Rossem beweerde onder meer dat hij van zijn autobiografie geen drukproeven had gezien en dat hij geen inspraak kreeg in de titelkeuze. >> Lees het hele artikel.

Een kijkje in de keuken wordt ons vergund als Van Rossum in een commentaar onder het verhaal zegt:

De voornaamste reden waarom ik met een derderangs uitgeverijtje als Lampedaire ben scheep gegaan berustte op de 40 % royalties per op de Boekenbeurs gesigneerd boek als vastgelegd in de contracten. Eens dat goed en wel op papier stond zocht Daniel Lempereur gewoon naar een excuus om onder dit contract onderuit te komen.

  • Bio Van Rossum bij Uitgeverij Lampedaire. (+ bron foto)

Update