Restyling voor tijdschrift ‘De Boekenwereld’

De Boekenwereld, tijdschrift voor boek en prent, komt vijf maal per jaar uit met artikelen over de geschiedenis van boekhandel en uitgeverij, typografie, bibliografie en boekgeschiedenis. Daarnaast is er ruim aandacht voor nieuw verschenen boeken, tentoonstellingen, beurzen, veilingen, catalogi en andere berichten uit de boekenwereld.

Met ingang van het vandaag uitgekomen nummer, het eerste van jaargang 26, verschijnt het tijdschrift voortaan geheel in full-color. Ook heeft men de vormgeving van het blad gemoderniseerd en een andere papiersoort toegepast.

boekenwereld-25-05.jpgboekenwereld-26-01.jpg

Het nieuwe nummer bevat, naast de gebruikelijke informatieve rubrieken, twee grote artikelen: Ser J.L. Prop schrijft over Kees Rood en De Renildis Handpers en Annemieke Arendsen over dr. A.M. Ledeboer (1797-1887), een arts, bibliograaf en boekenliefhebber, die op latere leeftijd grote bekendheid verwierf met zijn uitgave ‘Alfabetische lijst der boekdrukkers, boekverkoopers en uitgevers in Noord-Nederland sedert de uitvinding van de boekdrukkunst tot den aanvang der negentiende eeuw’.

De Boekenwereld wordt uitgegeven door Uitgeverij Vantilt.
Meer over het tijdschrift en het afsluiten van een abonnement op:



    Leave a Response