Oratie Saskia de Bodt aan Universiteit van Amsterdam – 13 nov. 2009

Vrijdag de 13de november 2009, des namiddags om 2.30 uur, zal†dr. S.F.M. de Bodt, vanwege de Stichting Fiep Westendorp Foundation benoemd tot Bijzonder hoogleraar Illustratie, haar hoogleraarsambt openlijk aanvaarden door het uitspreken van een rede, getiteld:?? ‘Van Poe tot Pooh. ?Illustreren om je penselen te kunnen betalen?’ ??in de Aula der Universiteit, ingang Singel 411, hoek Spui.

Tot het bijwonen van deze plechtigheid worden alle ?beoefenaren van de wetenschap en alle belangstellenden ?uitgenodigd door de Rector Magnificus ?prof. dr. D.C. van den Boom.

Saskia de Bodt richt zich in haar onderzoek op de beeldende kunst uit de periode 1850-1950, met het accent op Nederland en BelgiŽ. De laatste jaren doet ze vooral onderzoek naar illustraties. Zo bestudeerde ze de rol van ‘artistieke’ prentenboeken in de reformbeweging aan het begin van de twintigste eeuw, de illustraties in de Nederlandstalige edities van de sprookjes van Andersen, het beeld van Zeeland in kinderboeken uit het interbellum, maar ook illustraties in twintigste-eeuwse boeken voor volwassenen. Ze deed tevens onderzoek naar het beeld dat Amerikaanse illustraties van Nederland schetsen.

Als bijzonder hoogleraar Illustraties werkt ze onder meer aan een standaardwerk over de geschiedenis van illustraties in Nederland.

  • Over haar oratie

Een gedachte over “Oratie Saskia de Bodt aan Universiteit van Amsterdam – 13 nov. 2009

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *