‘City Books’ – een multimediaal, literair portret van de stad Oostende

deburen-intro.jpg
Nieuw project van deBuren

Na de succesvolle serie ‘Radioboeken‘, lanceert deBuren nu een nieuw – voornamelijk literair – project, waarin de stad centraal staat: City Books. Een residentieproject voor schrijvers en fotografen.

City Books
City Books zijn verhalen waarin een bepaalde stad een hoofdrol speelt. In samenwerking met lokale partners nodigt deBuren vijf Europese schrijvers en een fotograaf uit om een stad te leren kennen. De fotograaf legt zijn stedelijke indrukken vast op de gevoelige plaat. De schrijvers maken ieder een City Book: een verhaal of essay van zo’n vierduizend woorden waarin de stad duidelijk te herkennen is. Een City Book kan, evenals een Radioboek, in dertig minuten worden voorgedragen. De fotoreeks en de vijf verhalen vormen samen een uniek literair portret van een stad.

De City Books worden op twee manieren gepubliceerd.
In druk: er verschijnen boekjes in het Nederlands, in het Frans en in het Engels.
Online: de teksten verschijnen ook online in de vorm van podcasts. De auteurs lezen de podcasts zelf in.

Steden
Andy Warhol maakte eens het onderscheid tussen ‘belangrijke’ steden en ‘interessante’ steden. City Books richt zich op de ‘interessante’ steden en in eerste aanleg zijn dat Oostende (najaar 2009 en voorjaar 2010) en Utrecht (voorjaar 2010). deBuren heeft de ambitie om van de City Books een waar Europees project te maken en in elke lidstaat een interessante stad te laten beschouwen door schrijvers, fotografen en de creatieve geesten van de City One Minutes. In samenwerking met lokale partners ontstaat zo een multimediale en meertalige, maar vooral literaire atlas van de Verenigde Steden van Europa, gericht op het brede Europese publiek.

citybooks-2.jpg

Eerste gaststad: OOSTENDE

Gastheer Vrijstaat O. heeft 2 gesprekken gepland in lokatie De Droge Coo:

Zondag 15 november om 11u
Writer in residence  Jeroen Olyslaegers in gesprek met Ruth Joos

Zondag 6 december om 11u
Writer in residence Christiaan Weijts in gesprek met Gudrun De Geyter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *