(T) Groen licht voor de ‘New Birmingham library’

Vandaag ging het city council planning committee accoord met het nieuwbouwproject voor de nieuwe stadsbibliotheek in Birmingham. Het Nederlandse architectenburo Mecanoo heeft in 2008 de ontwerpwedstrijd gewonnen voor dit project, waarvan de bouwkosten 212 miljoen euro bedragen. (Zie eerder bericht Boekendingen)

birmingham-lib.jpg

Bij de stemming waren zeven leden stemden voor het plan, één tegen en drie onthielden zich van stemming.

Enkele meningen van tegenstanders van het ontwerp.

– Lord Mayor Mick Sharpe, said the glass-fronted library would be a “monstrosity”.

– Councillor Sharpe (Lab Tyburn), added that a cage of circular metal hoops covering the building reminded him of old bed springs.

– Councillor Keith Linnecor (Lab Oscott) said: “It beggars belief how anyone can describe this as a good looking building. “It looks to me like a ma tress that’s sprung a leak. It is absolutely ugly.”

Het gebouw, dat met 31.000 m2 de grootste bibliotheek van Europa wordt, moet in 2013 klaar zijn. De oude bibliotheek, waarvoor pogingen om het op de monumentenlijst te krijgen mislukt zijn, wordt daarna afgebroken.Leave a Response