15e literair festival ‘Winternachten’ in Den Haag – 14/17 januari 2010

winternachten-2010.jpg
Op donderdag 14 januari 2010 gaat de vijftiende editie van Winternachten van start, in Theater aan het Spui in Den Haag. Een lang weekeinde met meer dan tachtig schrijvers, kunstenaars en musici uit vijftien landen.

Het thema van dit jaar is ‘Het spel van de regels’. U hebt het wereldleiders vast wel horen zeggen: de wereld verkeert in crisis, en daarom is het tijd voor nieuwe regels. Fatsoensregels, omgangsregels, regels voor burgers, bankiers en politici. Een ideaal onderwerp om met schrijvers te bespreken. Schrijvers zijn de wereldbeeldslopers, taboebrekers en universumbouwers van onze cultuur.

Programma
Het vierdaagse festival opent op donderdagavond 14 januari met de Winternachtenlezing door Antjie Krog.

Winternachten 1, een programma op vijf podia op vrijdagavond 15 januari, opent met een speech van Gerard Spong. Onder de licht ontregelende leiding van Raoul Heertje volgt een zoektocht naar de Gouden Regel met o.a. Tarun Tejpal, Tommy Wieringa en Junot Diaz. Verder optredens van trombonist Wolter Wierbos, dichtende Haagse scholieren, een handleiding voor het maken van schadelijke literatuur in Rules for Radicals en de film The Yes Men Fix the World.

Op zaterdagmiddag 16 januari kunt u kiezen uit twee programma’s.

Tijdens Winternachten 2 op zaterdagavond 16 januari kunt u weer kiezen uit meer dan vijftien programma’s met zeer diverse gasten en onderwerpen. Met de Amerikaanse bestsellerschrijver Jonathan Safran Foer, Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, een cursus nieuwe etiquette en een eerbetoon aan de vorig jaar overleden MichaŽl Zeeman.

Het festival sluit af op zondagmorgen met een live uitzending van VPRO’s OVT in cafť brasserie Dudok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *