Voltooiing projekt ‘Tsjechovs verzamelde verhalen’ wordt gevierd met Voorlees Marathon

tsjechov-verhalen.jpg

In de Russische Bibliotheek van Uitgeverij Van Oorschot verschijnt op 29 januari 2010 het vijfde en laatste deel van Tsjechovs verzamelde verhalen in de meesterlijke nieuwe vertaling van Aai Prins, Anne Stoffel en Tom Eekman.

Daarmee zijn alle ruim 250 verhalen die de in 1860 geboren Tsjechov kort voor zijn dood in 1904 zélf uitkoos voor zijn Verzameld werk, voor de komende halve eeuw weer in sprankelend, hedendaags Nederlands beschikbaar. Daarmee werd een in 2002 aangevangen project van tezamen 3000 bladzijden dundruk voltooid.

De verschijning van dit vijfde en laatste deel valt nagenoeg samen met de herdenking van Tsjechovs 150ste geboortedag op 17 januari 1860.

Om dit alles te vieren, voor de liefhebbers van het korte verhaal met een voorkeur voor “luister-cd live”, maar ook om een nieuw publiek te laten kennismaken met het werk van deze misschien wel grootste grootmeester uit de Russische literatuur, organiseert Uitgeverij Van Oorschot in samenwerking met schrijvers, acteurs en voordrachtskunstenaars en de programmamakers van theater De Balie in Amsterdam de grote

Tsjechov Voorlees Marathon
zondag 31 januari 2010
van ’s morgens 11 uur tot ’s avonds 23 uur

Deelnemers: Vonne van de Meer, Tonnus Oosterhoff, Minke Douwesz, Marja Pruis, Willem Jan Otten, Otto de Kat, Mike Naafs, Toon Tellegen, Mustafa Stitou, Sanneke van Hassel, Jan Willem Anker, Jeroen van Kan, Maartje Wortel, Wim Brands, Otto de Kat, Hannah van Munster, Wouter van Oorschot,  Lieke Marsman, Erik Menkveld, Stephan Enter, Ronald Klamer e.a.

Gehele dag toegang voor slechts € 5,-
Kaarten bestellen: www.balie.nlLeave a Response