Literaire voorstelling ‘Saint Amour’ van 14 tot 26 februari 2010

Dit was Saint Amour 2009…

In februari weer een nieuwe mogelijkheid te genieten van deze Ode aan de Liefde.

‘Er zijn te weinig doofstommen in de wereld’, schreef Gerrit Komrij ooit. ‘En dus ook in de wereld van de literatuur. Er bestaat een hardnekkig misverstand dat schrijvers alleen in ongezellige, slecht verlichte achterafzaaltjes hun pennenvruchten kunnen voordragen voor een vroom en half versuft publiek.’

Met Saint Amour bewijst de Vlaamse stichting Behoud de Begeerte nu al decennia het tegendeel. Ieder jaar rond Valentijnsdag trekt de schrijverskaravaan van Saint Amour langs Vlaamse en Nederlandse theaters om er een ode te brengen aan de Liefde. De Liefde in al haar verschijningsvormen: geilheid en tederheid, verlies en verraad.

saint-amour-2010.jpgHet recept van Saint Amour is simpel: een strakke regie, een ingenieuze belichting, zinnenstrelende muziek en een betoverend decor waarin gerenommeerde schrijvers u alle hoeken van het Nederlands laten zien. 
Voor deze feesteditie – de vijfde op rij in Nederland – bestaat het tableau de la troupe uit topauteurs als Remco Campert, Antjie Krog, Doeschka Meijsing, Ramsey Nasr, Cees Nooteboom en Jan Siebelink. Laat u overrompelen door volbloedperformers als de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog (Hoe zeg je dat) en Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. Geniet van de lichtvoetigheid van de nog altijd vurrukkullukke Remco Campert en het fonkelende proza van bestsellerauteurs als Doeschka Meijsing (Over de liefde) en Jan Siebelink (Knielen op een bed violen, Suezkade). En laat de unieke kans niet voorbijgaan om de meest succesvolle Nederlandse auteur in het buitenland Cees Nooteboom tussen zijn vele omzwervingen door nog eens in eigen land aan het werk te horen.

zo 14 febr. Groningen / di 16 febr. Amsterdam / wo 17 febr. Arnhem / di 23 febr. Eindhoven / do 25 febr. Enschede / vr 26 febr. Heerlen



Leave a Response