‘Huize Het Gras’ – fototentoonstelling in Tresoar over Gerard van het Reve in Greonterp – vanaf 7 mrt 2010

tresoar-logo.jpg
Tentoonstelling Huize Het Gras, over Gerard Kornelis van het Reve in Greonterp
Teigetje & Woelrat (Willem Bruno van Albada en Hendrik Lambertus van Manen), de vrienden van Gerard Kornelis van het Reve, openen op 7 maart 2010, om 15.00 uur, in Tresoar een fototentoonstelling over hun Greonterper jaren
.

Gerard Reve (1923-2006) woonde in de jaren zestig en zeventig in Greonterp, waar hij onder meer zijn beroemde werk Nader tot U schreef.

Willem Bruno van Albada (Teigetje) en Hendrik Lambertus van Manen (Woelrat) woonden daar tien jaar lang samen met de schrijver (zie herinneringsbijeenkomst, aug. 2009).

Zij hebben in die jaren talloze foto’s gemaakt, waaruit ze een selectie van veertig foto’s hebben gemaakt, die te zien zijn op een expositie in de nieuwe driehoekige wisseltentoonstellingsruimte in het onlangs verbouwde Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar in Leeuwarden.

De foto’s, gemaakt tussen 1963 en 1975, belichten het leven van de schrijver in deze periode.

huize-het-gras-2010.jpgBoek
Bij de tentoonstelling verschijnt de catalogus ‘Huize Het Gras’ waarin behalve de foto’s ook persoonlijke toelichtingen en anekdotes zijn opgenomen.

Teigetje & Woelrat, Huize Het Gras – Met Gerard Kornelis van het Reve in Greonterp
Uitgeverij Balans – Gebonden, fotoboek, 96 pagina’s.
ISBN: 9789460032417

Verschijnt 7 maart 2010, prijs ca. 19,95.

UPDATE 7 maart 2010 – Een verslag, met foto’s, van de opening van de tentoonstelling is te vinden op het Literatuurlog van Coen Peppelenbos.

Een gedachte over “‘Huize Het Gras’ – fototentoonstelling in Tresoar over Gerard van het Reve in Greonterp – vanaf 7 mrt 2010

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *