Ruzie in Kameleondorp

kameleondorp.jpg
Het botert kennelijk niet zo tussen de mensen die betrokken zijn bij de Kameleonactiviteiten in Terherne. Het ‘Kameleondorp’, gestart in 1996/1997 wordt met ingang van januari 2010 gesplitst in een organisatie die onder de naam ‘Kameleon Terherne’ de rondvaarten en het avontureneiland exploiteert en een organisatie voor de Museumboerderij
.

Maar deze nieuwe opzet voltrekt zich niet zonder de nodige opwinding, want wat lezen wij in “De Mid Frieslander” van 26 januari 2010:

Terherne; Stichting haalt bezittingen Hotze de Roos uit Kameleonboerderij

De Stichting Hotze de Roos heeft de persoonlijke zaken van de schrijver van de Kameleon uit de museumboerderij in Terherne gehaald. De reden is volgens bestuurslid Jan Hemminga dat de voortzetting van het gedachtegoed van de Kameleonboeken nauwelijks nog aandacht krijgt in de nieuwe opzet van de Kameleonboerderij.

Het attractiepark Kameleon Avontuur is per 1 januari 2010 verder gegaan in een gewijzigde vorm. Het avontureneiland en de rondvaart wordt voortgezet door een nieuwe onderneming ‘Kameleon Terherne’. Nop de Graaf en Stefan de Lange leiden die onderneming. Zij doen dit in samenwerking met de stichting ‘Vrienden van de Kameleon’ en de stichting Hotze de Roos’, onder het motto ‘oud en toch nieuw’.

Onder leiding van Sylvester de Smet wordt de exploitatie van de boerderij voorgezet. De Smet is van plan het terrein flink onder handen te nemen. Ook wil De Smet de kinderen kennis laten maken met de oud-Hollandse spelletjes. De Stichting Vrienden van de Kameleon, waar Jan Hemminga voorzitter van is, mist de link met Hielke en Sietse Klinkhamer.

Bron van dit artikel.

Spannend!!Leave a Response