Covers with books (71) – Rick Gekoski

covers71-011.jpg

Rick Gekoski, Eine Nacht mit Lolita : Begegnungen mit Büchern und Menschen, Claassen Verlag, 2006.

covers71-02.jpg
De mooie, rustige cover hierboven is van de Duitse vertaling van Tolkien’s Gown and Other Stories of Great Authors and Rare Books, Constable, London, 2004 (in de USA verschenen als Nabokov’s Butterfly and Other Stories of Great Authors and Rare Books, Carroll and Graf, NY, 2004) waarin antiquaar Rick Gekoski (1944) zijn belevenissen met ‘Rare Books and Rare People’ beschrijft. Belevenissen die hij ook voordroeg in een serie uitzendingen op BBC Radio 4 onder diezelfde titel ‘Rare Books, Rare People’.

Hij bespreekt 20 boeken uit vnl. de 20e eeuw en zijn betrokkenheid bij de handel in bijzondere exemplaren van deze titels en soms zijn ontmoetingen met de schrijvers ervan.

  • Het eerste hoofdstuk ‘Lolita’ is hier te lezen, maar je kunt het ook Gekoski zelf horen vertellen in een aflevering op de BBC-radio, waarin hij vertelt over Nabokovs Lolita en zijn ontmoeting met Graham Greene om van hem een gesigneerd exemplaar te kopen.

De volgende schrijvers komen in het boek aan de orde: Vladimir Nabokov, J.R.R Tolkien, William Golding, Oscar Wilde, Jack Kerouac, James Joyce, D.H. Lawrence, J.D. Salinger, T.E. Lawrence, Sylvia Plath, John Kennedy Toole, Evelyn Waugh, Beatrix Potter, Ernest Hemingway, Graham Greene, George Orwell, Salman Rushdie, T.S. Eliot, J.K Rowling en Philip Larkin.

  • Hier zijn meerdere afleveringen van de BBC-serie te beluisteren.

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpg



    Leave a Response