BOB antiquarische boekenbeurs in de Pieterskerk te Leiden op 10/11 april 2010

De aprilbeurs van de BOB in de Leidse Pieterskerk vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 en zondag 11 april a.s.  Zo’n 35 antiquaren nemen op beide dagen hun mooiste, speciaalste en gezochte boeken mee. In de sfeervolle ambiance van de oude Pieterskerk is al dit moois en bijzonders op boekengebied te vinden.
De openingstijden is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is dit maal gratis
.

Vernieuwingen…

logo-bob1.jpgDeze aprilbeurs is de laatste in de Pieterskerk en daarmee wordt een periode van 21,5 jaar afgesloten. Enkele leden van de BOB, de organiserende Bond van Handelaren in Oude Boeken, deden al meer dan 40 maal mee. Met pijn in het hart neemt men daarom afscheid van de Pieterskerk.

De BOB slaat een nieuwe weg in door in Leiden alleen eendaagse beurzen te gaan houden. De Hooglandse Kerk is daarvoor een uitstekende nieuwe locatie.

In het komend najaar zal de BOB aansluiten bij de grote, reeds bestaande NVvA-beurs in Amsterdam. Het totale veld van de PTA-beurs zal dan zo’n 75 antiquaren omvatten en daarmee veruit de grootste kwaliteitsbeurs van Nederland worden.



One Response to “BOB antiquarische boekenbeurs in de Pieterskerk te Leiden op 10/11 april 2010”

  1. Perkamentus schreef:

    Het deelnemers en bezoekersaantal werd bij de NVvA (PTA) beurs de laatste jaren een zorgenkindje, dus samenwerking lag voor de hand. Behalve het gebruikelijk kinnesinne tussen beide bloedgroepen gaf ook de ILAB-regelgeving problemen met als gevolg dat BOB en NVvA deelnemers aan de komende PTA in aparte zalen staan. Maar goed samenwerking is niet alleen voor de handelaar maar ook voor de klant belangrijk, dus ik juich het (al jaren) toe.

Leave a Response