2e Graphic Design Festival Breda (GDFB) – 8 t/m 30 mei 2010

Graphic Design Festival Breda (GDFB) – het tweejaarlijks festival over grafisch ontwerp. Het festival gaat in op hedendaagse ontwikkelingen op dit gebied en speelt zich voor een groot deel af in de openbare ruimte.

gdfdb-2010-1.jpg

Van 8 tot en met 30 mei 2010 vindt de tweede editie van GDFB plaats. Het festival verrast publiek en inspireert professionals door de communicatieve kracht van grafisch ontwerp binnen onze hedendaagse beeldcultuur zichtbaar te maken. Op verrassende en toch herkenbare wijze brengen talentvolle ontwerpers grafisch ontwerp, technologie (zoals nieuwe media), sociale context (aanwezigheid van grafisch ontwerp in eigen leefomgeving / dagelijks leven) en het individu (de consument) met elkaar in verband.

Het festival is niet alleen bedoeld voor ontwerpers, maar mikt op een breed publiek. Gedurende de drie weken van het festival, zoekt GDFB het publiek op met presentaties in de openbare ruimte en zorgt zo voor stof tot nadenken over de persoonlijke verhouding tot beeldcultuur. Het festival is internationaal, toonaangevend en uniek in de wereld. Alleen in Breda komt grafisch ontwerp fysiek zo dicht bij het publiek. Daarnaast biedt het festival het vakpubliek inzicht in ontwikkelingen op het vakgebied door middel van exposities, lezingen en workshops.

Het thema voor dit jaar is D E C O D I N G  zie de leader…

gdfdb-2010-2.jpg

Thema-expositie in het Centrum voor Beeldcultuur


Leave a Response