Tentoonstelling Alice in Wonderland – Museum Nairac – vanaf 12 juni 2010

De komende zomer – van 12 juni t/m 30 oktober 2010 – is in het Veluws Museum Nairac de tentoonstelling Alice in Wonderland te zien, gebaseerd op het meest fantasievolle kinderboek aller tijden.

alice-1.jpgOp de tentoonstelling is een ruime selectie – circa 200 – van de mooiste prentenboeken en een aantal originele tekeningen te zien. De eerste illustrator John Tenniel tekende het oerbeeld van Alice: een ernstig meisje met lang golvend haar, een jurk met een schortje en schoenen met bandjes. Daarna volgden honderden anderen, waaronder Arthur Rackham, Rie Cramer, Walt Disney en Salvador Dali. Er is ook een bijzondere Aboriginal uitgave. De nieuwste getekende versie is van Camille Carcia, die een wel heel boosaardige Alice neerzet. Een aantal prentenboeken kunnen digitaal worden doorgebladerd.

Ontmoet de wiskundige en fotograaf Carroll/Dodgson. Tussen de mooie foto’s die hij maakte ziet u ook de echte Alice.

Er worden filmfragmenten getoond van minder bekende en soms zeer bijzondere Wonderland-films. Zelfs de eerste film uit 1903 is op de expositie te zien.

Wonderland in scène

Bezoekers maken een reis door Wonderland, waarbij een aantal thema’s en figuren levensgroot zijn uitgebeeld. Start in het konijnenhol, zie een reuzen-Alice klemzitten in een huisje, schuif aan bij de eeuwigdurende Teaparty met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas en speel een partijtje croquet met de Hartenkoningin.

U begrijpt het, een tentoontoonstelling voor de hele familie.

Het museum ligt in het centrum van Barneveld, op zondag gesloten.

alice-2.jpg



Leave a Response