Uitgeverij Querido start serie filmportretten op internet

querido-tv.jpgQuerido-TV – Serie korte filmportretten van auteurs op internet

Vanaf donderdag 21 september zal uitgeverij Querido, als eerste in Nederland, wekelijks een kort filmportret van een van haar auteurs op de website plaatsen. De reeks opent met Thomas Rosenboom, van wie deze week de verhalenbundel Hoog aan de wind verschijnt.
De films duren ruim drie minuten, en zijn opgenomen tijdens een fotosessie. Daarnaast leest de auteur een fragment voor en reageert op vragen. Door de dynamische vorm van de films zijn de auteurs op levendige en spontane wijze geportretteerd. De films zijn gemaakt door Talitha van der Hoeden en Sanne van der Noort. De fotograaf is Leo van der Noort.
Na Thomas Rosenboom verschijnen wekelijks nieuwe portretten in deze reeks, van onder anderen Bernlef, David Mitchell, K. Schippers, D�sanne van Brederode, A.F.Th. van der Heijden, Robert Anker, Natalie Koch, Kees �t Hart, Jan van Aken en Wanda Reisel. Na deze eerste serie zullen nog meer auteursportretten verschijnen.
(Tekst van website Querido)

Update 21-09-2006.

Zojuist de eerste video bekeken. Gewend als we zijn met ‘streaming video’ zat ik na het aanklikken van link op de Querido website, braaf te wachten op ‘beeld’. Er kwam niets. Dan maar eens klikken op het portretje van Rosenboom. Onmiddelijk start de film!

Wat mij betreft een aanwinst. Goed beeld, goede muziek. Een aanrader.

Update juni 2012

Nog te vinden onder deze linkLeave a Response