Covers with books (77) – A History of the Nonesuch Press…

covers-77-1a.jpg

John Dreyfus, A History of the Nonesuch Press, London: Nonesuch Press, 1981.

Deze mooie collectie boeken staat op het stofomslag van de geschiedschrijving van de Nonesuch Press, een Engelse private press, in 1922 in Londen opgericht door Francis Meynell, zijn vrouw Vera Mendel en vriend David Garnett. Tot midden zestiger jaren werden in totaal ruim 140 boeken uitgegeven.

Het streven was om boeken te maken die aan hoge kwaliteitsnormen voldeden, maar toch betaalbaar waren voor een breed publiek.

De Nonesuch Press bestaat nog steeds en is nu in handen van Peter Mayer, eerder CEO van Penguin Books, die ook eigenaar is van de Overlook Press in New York en uitgeverij Duckworth in Londen. Via de laatste worden vroegere uitgaven van de Nonesuch Press opnieuw uitgegeven.

De schrijver van de History of the Nonesuch Press, John Dreyfus (1918-2002) was een autoriteit op het gebied van de typografie en een groot kenner van belangrijke bibliofiele uitgaven.

De History of the Nonesuch Press verscheen in een oplage van 950 exemplaren en is een gezochte uitgave waar zo’n 250 euro voor wordt betaald.

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpgLeave a Response