American Book Center krijgt Espresso Book Machine


De boekenwinkel American Book Center op het Spui in Amsterdam heeft vanaf 25 september 2010 een ‘Espresso book machine’ in de zaak staan. Op dit apparaat kunnen mensen in een paar minuten een zelfgekozen boek of manuscript printen, kaften en binden.

De ‘Espresso book machine’ is al regelmatig in het nieuws geweest omdat het de zoveelste revolutie leek aan te kondigen voor het boekenvak. Al in augustus 2007 werd het eerste exemplaar in gebruik genomen in de New York Public Library.

Nu er een versie 2.0 van het apparaat op de markt is gekomen gaat het American Book Center als eerste boekhandel in Nederland een Espresso book machine in de winkel zetten. Geschikt voor ‘print on demand’ titels. Hoe dat in z’n werk gaat is goed te zien op de demonstratiefilm hieronder.

Wedstrijd
Om het apparaat feestelijk in te wijden, organiseert het American Book Center een schrijf- en illustreerwedstrijd. Iedereen wordt uitgenodigd zijn eigen werk in te sturen. Het thema van de wedstrijd is ‘Redesign the World’. Een keuze uit de inzendingen zal gebundeld worden in het eerste boek dat uit deze vernuftige machine zal rollen.

Be a part of this printing revolution and help ABC publish a unique book. Create something on the topic Redesign the World (the theme of this year’s PICNIC conference). Submit your original text or images – we’ll consider absolutely anything that looks good in black and white.

A professional jury will select the 50 best entries to be compiled into our first book. We’ll post these on AnyBookAward.com so that you can vote for your favorite too. You could see your work in print and on sale in our stores by the end of September!

4 gedachten over “American Book Center krijgt Espresso Book Machine

  1. Pingback: Twitter Weekly Updates for 2010-07-25 | Wilma van den Brink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *