Documentaire over het project facsimile-uitgave Atlas Blaeu-van der Hem

Uitgeverij Hes & De Graaf publishers heeft een van hun grootste projecten, het maken van een facsimile van de atlas Blaeu-van der Hem, bijna afgerond (zie eerder bericht Boekendingen).

Het betreft een set van acht banden, met de elf delen van de originele atlas die de landen buiten Europa bevatten, gebonden in perkament met goudstempeling in zeventiende-eeuwse stijl en met goud op snee. Aan de kwaliteit van de afbeeldingen, de kleuring, de goudstempeling en de bindwijze werd daarbij de grootst mogelijke zorg besteed.

De facsimile verschijnt in een oplage van honderd sets. De intekenprijs, tot 31 december 2009, bedroeg voor de complete set € 79.500,-. Voor de bijbehorende kersenhouten opbergkast komt daar € 11.840,50 bij.

DVD
De eerder aangekondigde documentaire over de geschiedenis van de atlas en het proces van voorbereiding en productie van de facsimile-uitgave is nu gereed. De documentaire is gemaakt door regisseur Han Budding. Zie de trailer hierboven.

De film duurt 50 minuten en is verkrijgbaar voor € 49,50 bij Hes & De Graaf.



4 Responses to “Documentaire over het project facsimile-uitgave Atlas Blaeu-van der Hem”

  1. […] Documentaire over het project facsimile-uitgave Atlas Blaeu-van der Hem | Boekendingen… boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=4807 – view page – cached Documentaire over het project facsimile-uitgave Atlas Blaeu-van der Hem Tweets about this link […]

  2. Sander schreef:

    Een dapper – en financieel zeer riskant? – project in een tijd dat facsimile’s doorgaans enkel elektronisch verschijnen en dat facsimile-uitgaven die ooit prijzig waren antiquarisch ook snel – zoals alle boeken – in prijs zakken.

  3. boekendingen schreef:

    Gelukkig dat er nog uitgevers zijn die zo’n project aandurven. De digitale versies die iedereen nu kan bekijken op internet zijn absoluut een geweldige vooruitgang, maar het inkijken van de ‘echte’ boeken is onvervangbaar. En voor boeken die alleen nog voor onderzoekers uit de kluis worden gehaald is de beschikbaarheid van een facsimile van topkwaliteit een goede ’tweede keus’.
    Als de prijs van deze boeken voldoende gezakt is overweeg ik aankoop… (haha)

  4. Twitter Weekly Updates for 2010-07-25 | Wilma van den Brink schreef:

    […] Documentaire over het project facsimile-uitgave Atlas Blaeu-van der Hem https://www.boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=4807 # […]

Leave a Response