Het Boekenseizoen 2010 barst los op MANUSCRIPTA – 4/6 sept. Westergasfabriek Amsterdam

Manuscripta, de traditionele opening van het nieuwe boekenseizoen, beleeft in 2010 haar vierde editie – en het is voor het eerst een driedaags evenement.

manuscripta-2009-1.jpg

Verspreid over het gehele terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam presenteren ruim 100 uitgeverijen hun uitgeefplannen voor het najaar. Daarnaast worden op Manuscripta traditiegetrouw de nominaties voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt, de persbijeenkomst Kinderboekenweek gehouden en sinds vorig jaar de selexyz debuutprijs uitgereikt.

Manuscripta wordt op zaterdagavond 4 september geopend. Adriaan van Dis en Arthur Japin zullen te gast zijn, maar ook buitenlandse auteurs als Bernhyard Schlink (bekend van het verfilmde boek De voorlezer) en Meir Shalev (meest recente boek: Een duif en een jongen).

De zondag is de hele dag lezers- en boekenfeest, waarbij u in levende lijve uw lievelingsauteurs kunt ontmoeten, met onder meer: Jan Siebelink, Remco Campert, Lulu Wang, Marion Pauw, Saskia Noort, Rosita Steenbeek, Jaap Scholten, P.F. Thomése, Kees van Kooten, Tommy Wieringa, Wubbo Ockels, Tim Parks, Tomas Lieske, Tobias Wolff, Judith Visser en Dick Swaab. Zij geven lezingen, interviews en optredens op een van de tientallen podia van Manuscripta.

  • Het gehele programma is te zien op Manuscripta.nl

En meer dan honderd uitgevers zijn aanwezig om hun nieuwe uitgaven van dit najaar te presenteren.

  • Zaterdag 4 september 2010 (voor publiek) van 20.00 – 23.00 uur.
  • Zondag 5 september 2010 (voor publiek) van 11.00 – 18.00 uur.
  • Maandag 6 september 2010 (alleen voor boekenvak en media) van 9.30 – 17.00 uur.

Impressie van Manuscripta 2009 (Nieuw Amsterdam)

Eerdere berichten over Manuscripta bij BoekendingenOne Response to “Het Boekenseizoen 2010 barst los op MANUSCRIPTA – 4/6 sept. Westergasfabriek Amsterdam”

  1. […] Het Boekenseizoen 2010 barst los op MANUSCRIPTA – 4/6 sept … […]

Leave a Response