‘De Best Verzorgde Boeken van 2009’ te zien in Stedelijk Museum Amsterdam tot 21 nov. 2010

Ieder jaar presenteert de Stichting De Best Verzorgde Boeken de mooiste boeken van het afgelopen jaar. Voor 2009 zijn er in totaal 30 boeken geselecteerd, die vanaf 16 oktober 2010 in het Stedelijk Museum getoond worden.

Het gaat om boeken die zich naar het oordeel van de jury onderscheiden door vormgeving, typografie, afbeeldingen en grafisch-technische productie, waarbij de verhouding tussen vorm en inhoud ook wordt meegenomen. Over het jaar 2009 zonden uitgevers, opdrachtgevers, ontwerpers en drukkers gezamenlijk 415 boeken in. De jury, bestaande uit de ontwerpers Volken Beck en Ben Laloua, uitgever Nina Post (post editions, Rotterdam), drukker Paul van Mameren (Drukkerij Lecturis, Eindhoven) en designpublicist Frederike Huygen, heeft uit de inzendingen 30 boeken verkozen tot De Best Verzorgde Boeken van 2009 (zie eerder bericht BD).

cover-best-verz-2010.jpgDe presentatie De Best Verzorgde Boeken 2009 reist na het Stedelijk Museum door naar locaties in binnen- en buitenland.

  • Tentoonstelling De Best Verzorgde Boeken 2009 van 16 okt – 21 nov 2010, Stedelijk Museum, Amsterdam

Catalogus

De Best Verzorgde Boeken zijn tevens bijeengebracht in de catalogus ‘The Best Dutch Book Designs 2009 De Best Verzorgde Boeken’.

Het boek bevat over alle uitverkozen boeken een juryrapport; Frederike Huygen trad namens de jury op als pennenvoerder. De catalogus werd vormgegeven door Hansje van Halem. Het boek werd geproduceerd door de Grafische Cultuurstichting.

Het is een hardcover van 320 pagina’s, prijs  € 27,50, ISBN 978 90 5965 125 8.Leave a Response