Nederland Leest 2010 gaat vandaag van start…

nedeland-leest-2010.jpg

Vandaag gaat ‘Nederland Leest 2010’ van start. Dit jaar is gekozen voor het boek ‘De grote zaal’ van Jacoba van Velde. Leden van de openbare bibliotheken krijgen het Nederland Leest-boek cadeau tijdens de campagneperiode, zolang de voorraad strekt.

Bent u geen bibliotheeklid, of leest u liever een mooi, gebonden boek dan is de speciale handelseditie een mooi alternatief. Voor € 10,- te koop in de boekhandel, met de lofrede van Rosita Steenbeek en als extra: ‘De eenzaamste mens’ van Onno Blom, een reconstructie van het leven van Jacoba van Velde.

In 2009 werden bijna één miljoen gratis boeken verspreid(*). Circa 95% van de 1200 bibliotheekvestigingen in Nederland doet mee aan Nederland Leest.

Nederland Leest wordt dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd. In 2009 las ‘Heel Nederland’ de roman Oeroeg van Hella S. Haasse. In 2008 stond Twee vrouwen van Harry Mulisch centraal, in 2007 De gelukkige klas van Theo Thijssen. In 2006, het eerste jaar, stond Dubbelspel van Frank Martinus Arion centraal.

  • Zie ook: Ontwerp je eigen omslag (wedstrijd)
  • Zie ook: Theatertour met Anne Wil Blankers

(*) Zie mijn eerdere bericht over de World Book Night in Engeland, waar een nieuwe campagne van start gaat, waarbij ook 1 miljoen boeken gratis worden verspreid. Het lijkt me een interessante vraag welke van de twee campagnes het meest effectief is als promotie-instrument ter bevordering van de boekenverkoop.    Leave a Response