Boekhandel van Kooten, 50 jaar in Veenendaal, geeft jubileumboek uit: ‘Schrijvers geturfd’

boekhandel-van-kooten-2.jpg
Boekhandel Van Kooten in Veenendaal bestaat 50 jaar. Begonnen met een winkeltje van 50 vierkante meter, nu uitgegroeid tot een toonaangevende regionale algemene boekhandel van ruim 700 vierkante meter met bijna 30.000 boeken.

Dit gouden jubileum wordt deze week, van maandag 8 tot en met zaterdag 15 november, gevierd met allerlei feestelijkheden.

mats-beek-geturfd.jpgEen bijzonder aardig idee is om, samen met Mats Beek (o.a. bekend van Schrijversinfo), een boek over Veenendaalse schrijvers uit te geven: ‘Schrijvers geturfd, een inventarisatie van Veense schrijvers’.

Mats Beek, in het dagelijks leven onder meer docent Nederlands aan het Rembrandt College in Veenendaal, heeft een inventarisatie gemaakt van Veenendalers die ooit een boek hebben geschreven. Om te voorkomen dat het een droge opsomming van namen zou worden, zijn de schrijvers ingedeeld in diverse rubrieken zoals politici, schoolmeesters en, hoe kan het anders in Veenendaal, dominees.

In dertien hoofdstukken beschrijft Mats Beek opvallende zaken bij tweehonderdzeventig schrijvers, geeft hij een alfabetisch overzicht van de schrijvers in elke categorie Ún interviewt hij een aantal van die schrijvers.

‘Schrijvers geturfd’ wordt dinsdag 9 november bij Boekhandel Van Kooten gepresenteerd. Om 20.00 uur zal Mats Beek het boek bespreken en een exemplaar overhandigen aan burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal. Vanaf dat moment wordt het boek cadeau gedaan aan elke bezoeker van Boekhandel Van Kooten. Zo lang de voorraad strekt.

  • Op de website Schrijversinfo heeft Mats Beek een aparte pagina ingericht waar hij de gegevens van de Veenendaalse schrijvers verzamelde ter voorbereiding van het boek.
  • artikel in de Veenendaalse Krant, 4 nov 2010

UPDATE

  • 10 nov. 2010 – Veenendaalse Krant over de boekpresentatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *