Jonathan Safran Foer komt met buitengewoon boek…

foer-1.jpgfoer-2.jpgfoer-4.jpg

In kunstenaarsboeken is het eerder gezien: ‘cut-out’ pagina’s in allerlei vormen. Nog niet eerder werd een boek in deze vorm in oplage uitgegeven.

foer-3.jpg Het boek ‘Tree of Codes’ bestaat uit uitgestanste pagina’s, afkomstig van het boek ‘The Street of Crocodiles’ van Bruno Schulz.

Schrijver Jonathan Safran Foer (van o.a. Extreem luid & ongelooflijk dichtbij) is een jaar bezig geweest om het verhaal in deze vorm voor elkaar te krijgen. Er is lang gezocht naar een drukker die dit project kon realiseren. Het werd de Belgische drukker/uitgever Die Keure in Brugge.

“Jonathan Safran Foer, deftly deploys sculptural means to craft a truly compelling story. In our world of screens, he welds narrative, materiality, and our reading experience into a book that remembers that it actually has a body.”
–Olafur Eliasson

Het boek komt uit op 15 november 2010.

[verkrijgbaar bij o.a. bol.com]One Response to “Jonathan Safran Foer komt met buitengewoon boek…”

  1. […] Jonathan Safran Foer komt met buitengewoon boek… | Boekendingen… boekendingen.nl/wp-nieuws/?p=5188 – view page – cached In kunstenaarsboeken is het eerder gezien: ‘cut-out’ pagina’s in allerlei vormen. Nog niet eerder werd een boek in deze vorm in oplage uitgegeven. Tweets about this link […]

Leave a Response