Nationaal Documentatiecentrum Maarten t Hart – vanaf 25 nov 2010 in Maassluis

In de bibliotheek van Maassluis wordt op donderdag 25 november het Nationaal Documentatiecentrum Maarten t Hart geopend. En hoewel de schrijver in april 2009, in een AD-artikel over de plannen voor het infopunt, nog verklaarde: Prachtig als zon punt wordt ingericht, als ik er zelf maar geen werk aan heb en ook niet bij de opening hoef te zijn is het toch Maarten ‘t Hart himself die donderdag de opening zal verrichten.

Aan de realisering van het centrum werd vorig jaar al hard gewerkt, in een eerder bericht schreef boekendingen dat de opening wellicht in december 2009 zou kunnen plaats vinden.

Op 8 oktober 2010 werd een formele stichting opgericht met als doel “het instandhouden van het fysieke documentatiecentrum in de bibliotheek van Maassluis, het digitale documentatiecentrum via de website van de stichting www.maartenthart.nl, het up to date houden van de collectie en het (laten) verrichten van activiteiten rondom het documentatiecentrum”.

maassluis-2010.jpg
In het bezoekerscentrum van het Documentatiecentrum in de bibliotheek Maassluis kunnen documenten worden geraadpleegd (papier en digitaal) en kan audiovisueel materiaal worden beluisterd en bekeken. Tevens kan een permanente wisselexpositie worden bezocht met unieke stukken uit de collectie van Ardjan Noorland.

Op de website www.maartenthart.nl, n van de grootste en meest uitgebreide websites over een levende Nederlandse schrijver, is informatie over het werk van Maarten t Hart te vinden, waaronder een zeer uitgebreide bibliografie van alles wat ooit door en over Maarten t Hart is gepubliceerd (meer dan 19.000 items).

Tijdens de opening zullen Maarten van Buuren en Anton Korteweg een inleiding houden over het werk van Maarten t Hart. De burgemeester van Maassluis neemt het eerste exemplaar van de speciaal voor deze opening uitgebrachte uitgave “Dienstreis naar Maassluis” in ontvangst. Aan het slot van de bijeenkomst zal Maarten t Hart zelf de openingshandeling verrichten.

  • infopagina bij bibliotheek Maassluis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *